З всього цього , що показав на фото вище( ах да, ще колеса додались у процесі роботи) потрібно було щось зробити , щоб те що вийшо було схоже на прототип.
Про прототип: Багато писати не буду, це не моя стихія і не моє уподобання. Але сказати таки щось потрібно, бо що роблю, тім переймаюсь, інакше ніяк не можна. Це авто, можно з повною впевненістю назвати концептуальной розробкой у классі
Formula -1 побудованой на базі агрегатів
Ferrari 312 F1 1967 і названа була
Sigma GP. Підштовхнуло на це
FIA яка у кінці 60-их стала приделяти увагу питанням безпеки на перегонах. Праця над
Sigma GP розпочалася у 1968 році спільно створеною командою під кирівницьтвом шеф-редактора журнала
Automobile Revue Роберта Брауншвейга, Серджио Пінінфарини и Ернста Фіали з Берлінського Технічного Універсітету, приступили до досліджень з метою яких було створення прототипа специфічного автомобіля. Основна ідея була в тому щоб зробити перегони на Формулі -1 більш безопасними з використанням деформуючих конструкцій поглинаючих удар, предохранючи гонщика від травм, пожарів і таке інше. В процессі також були задієні таки як фізік Міхаель Хендерсон та автожурналіст, гонщик і інженер
Pirells Поль Фрер. Також цей проек підтримав і сам Комендаторе, надавши в якості агрегату свій формульний автомобіль.Ім,я Сігма, було дано не даремно, бо Пінінфаріна вже займалась схожими проєктами в дослідах на безпеці , і навіть був побудован
Sigma safe car -cедан з прочною капсулою-кокпітом з деформуючими панелями.
У конструкціі було багато використано інновацій , як указав я вже вище, це максімально жорсткий каркас -хребет в районі кокпіта і більш м,який у передній частині , бокові понтони також були закреплені а колеса не виходили за їх межі в цілях безпеки і запобігання серйозних зіткнень. Задне антикрило, було установлено на незвичному місці відразу за пілотом( їх тоді почали тільки установлювати на гонки і тому форма і місце їх розташування ще час від часу відрізнялось у різних команд). Ще відмінністю особливою була конструкція за задніми колесами, яка поглинала удари і наїзди задніх машин. Були пристосовані жароміцні баки, автоматична двоконтурна система пожарогасіння. Також концепція безпеки , реалізована у цьому проекті передбачувала сім(?) нових ременів безпеки з натяжувачами і кріплення шолому до каркасу безпеки( далекий аналог сучасної сістеми HANS - системи захисту шиї і голови). Пізніше автомобіль получив ще складну рульову колонку, продубльовану тормозну систему, автоматичний інерційний вимикач електрики, посилені паливні магистралі з автоматичними блокуючими клапанами, і пожаробезпечними заправними горловинами авіаційного типу.....

Фуф, устав вже писати ,скільки і усього було випробувано за ради безпеки і що потім було застосовано до використання у майбутньому.
Було це авто виставлено на Женєвському автосалоні 1969 році і викликало справжній фурор і навій було дано прізвище " Автомобіль майбутнього" .Після презентаціі машини широкій публиці деякі пілоти не сприйняли цю розробку. Але то таке, ми багато на що з першого погляду не звертаємо уваги і навіть не сприймаємо, але те що ідеї Сигми з часом спасли багато життів, ніхто вже не заперечуватиме......

Востаннє редагувалось 17 вересня 2019, 21:08 користувачем G.Green, всього редагувалось 2 разів.