Юзер
Юзер
РАФ-22031-01 Латвия 1982–1987

Трішки паузи на форумі, але не в житті )))

Що в нас на цей раз? Так як я певний час пропрацював на станції швидкої допомоги, то інтерес до подібного транспорту залишився. Тим паче хочеться відтворити в мініатюрі частинку нашої історії. Чомусь подібного контенту зовсім мало, хіба шо окремі майстри. І то, я, якщо чесно, не зустрічав.

Отож хочу зробити лінійку санітарних автомобілів, які допомагали рятувати життя людям в нашій країні. Сучасний транспорт мене не дуже цікавить, хоча дещо планується. А ось те, що їздило раніше, спробую відтворити. ГАЗелі я вже робив, вони були основою починаючи з 2000-х років. В 90-х же основною робочою силою були РАФи та Волги. Перші були надто ненадійними і потребували частого ремонту (на тиждень двічі, а то і тричі бували на ямі), а баржі швидко ржавіли і їздили доки не розваляться.

Що до РАФів, основною санітарною модифікацією був 22031-01, перехідна модель між 2915 (22038) та 22031 (2203). Інколи їх можна зустріти навіть в наш час. Варіацій зовнішнього вигляду було безліч, але початкові варіанти, звичайно, мали схему радянського стандарту.

Зображення Зображення Зображення

Конверсія зроблена на базі стандартної журнальної моделі АЛ. Так як це переходка, то проста заміна бамперів не проходить. Треба змінювати передню частину, що йде під решіткою. Також видаляти габарити ззаду під кришою. Ну і задній бампер кріпити під кузовом. Салон повністью саморобний.

Юзер
Юзер
РАФ-2915 Латвия 1989–1994

Ця модифікація зроблена на основі 22038 і була менш розповсюджена на наших дорогах.

Зображення Зображення

Зображення Зображення Зображення Зображення

Ця конверсія зроблена також на основі журнальної моделі. У неї є один косяк - задній бампер встановлений на кузові так, що якби дверь могла відкриватись, вона б цього не зробила,бо заважав саме бампер. Тому йоготреба зміщувати вниз, а старі отвори кріплення замазувати. Салон саморобний.

Юзер
Юзер
РАФи

Ну і трішки спільних фото.

Зображення Зображення

Юзер
Юзер
Консерви

Ну і трішки того, що я зробив на замовлення.

Санітарки

Зображення Зображення

Зображення Зображення

Зображення Зображення Зображення Зображення

Поліцайки

Зображення Зображення

Зображення Зображення

Зображення Зображення

Зображення Зображення
Юзер
Юзер
Салони швидких - прекрасні
Юзер
Юзер
Полицию, что за основу брал моделей Дустера? Декали из BSmodelle?
Юзер
Юзер
Afrika писав:Полицию, что за основу брал моделей Дустера? Декали из BSmodelle?
Перше покоління від Мондо Моторс, друге від Норев. Декалі робилися нашими силами, точніше людини, що і задумала робити поліцайки малою партією, це стосується і санітарок. Я безпосередньо роблю самі моделі або виправляю косяки інших майстрів. Той же Дастер з росшивкою не мій (в мене розшивка охайніша та і на замовлення її роблю тільки якщо попросять), я його лише підшаманив, що б він хоча б був схожий на прототип. В цілому різниця між виробниками невелика. Норев дорожчий, але виконаний як журналка (навіть гума пластикова), зато салон більш цілісний. Обидва виробника випускають тільки Дачії, тому з шильдіками треба шаманити.
Юзер
Юзер
Знову трішки консервації на замовлення

Зображення Зображення
Зображення Зображення
Юзер
Юзер
Москвич-400-420 Оруд-Міліція

Просто допрацьована модель з журналки АНС. На форумах пишуть, що ліврея нанесена неправильно, але я в цю тему не заглиблювавсяю. Те що не знайшли фоток з таким її розташуванням, нічого не доказує, атже самі по собі написи правильні. Ну а що до допрацювання, так це салон, ущільнувачі, розшивка та держ. номери.

Юзер
Юзер
Mercedes-Benz G 350 d (Br.463) Поліція України

Лежала в мене модель від Автопрому або РМЗ без колес. Виріш зробити з неї поліцейську. Не те щоб це було щось з фентезійного, бо зараз у поліцейських на службі і Крузаки, і Рами, і Ф-150. То ж чому б і ні.

Відповісти

Повернутись до “Візитки”