Cruiser Tank Mk.VI Crusader III (A15) 6th Armoured Division Pichon (tunisia) - 1943

Процитуємо Вікепідію:
«Крусейдер» (англ. Crusader — "хрестоносець") — середній крейсерський танк армії Великої Британії періоду Другої світової війни. Повна назва — Крейсерський танк, модель VI, «Крусейдер». Розроблений в 1938 — 1940 роках фірмою Nuffield Mechanisations and Aero Ltd паралельно з крейсерським танком «Конвенантор». У ході серійного виробництва в 1941 — 1943 роках було випущено більше 5300 примірників «Крусейдер», що став одним з найчисленніших британських танків Другої світової. Танк відрізнявся недостатнім озброєнням та слабким бронюванням, але тим не менш активно використовувався під час боїв у Північній Африці в 1941 — 1942 роках. З появою у 1943 року більш досконалих танків, таких як M4 «Шерман» та Mk VIII «Кромвель», «Крусейдер» переводилися на другорядні ролі або перероблялися в самохідні установки.

Цікавим фактом є те що була використана підвіска Крісті , так само як і в Т-34
Екіпаж: 4-5

Броня - 49мм
Гармата: 40мм
Кулемет:1 або 2 Besa - 7.9мм

Вага - 18.8 - 19.7т
Довжина - 5.77м
Ширина - 2.77м
Висота - 2.24м
Кліренс - 0.41м
Макс. швидкість - 42 км/год по шосе, 24 км/год по бездоріжжю
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
G&A Models
SOMUA S-35 1ere DLM Quesnoy (France) - 1940

Ось що розповідає Вікепідія:
S 35 (фр. Char 1935 S, також S-35 і Somua S35) — французький середній танк 1930-х років. Був розроблений фірмою Somua в 1934 — 1935 роках в якості основного танка бронетанкових частин кавалерії, через що в літературі деколи класифікується, як «кавалерійський» або «крейсерський» танк[2]. Перші передсерійні S 35 були випущені в 1936 р., а його масове серійне виробництво почалося з 1938 р. та тривало аж до поразки Франції в червні 1940 року. Всього було випущено 427 танків цього типу.

На момент початку Другої світової війни, S 35 був одним з найбільш сучасних та боєздатних танків французької армії та активно використовувався нею під час німецького вторгнення 1940 року. Після поразки Франції та підписання перемир'я, 297 танків S 35 були захоплені Німеччиною. В вермахті S 35 використовувалися аж до 1944 р., переважно на другорядних театрах військових дій і в якості навчально-тренувальних машин. Крім того, незначна кількість S 35 було поставлено союзникам Німеччини. Деяка кількість танків цього типу застосовувалося також військами уряду Віші в Північній Африці, а пізніше — військами «Вільної Франції», в тому числі в 1944 — 1945 роках. Уцілілі до кінця війни S 35 були зняті з озброєння в перші повоєнні роки.

Екіпаж: 3

Броня - 47мм
Гармата: 47мм SA 35
Кулемет:7.5мм Mitrailleuse mle (1931)

Вага - 19.5т
Довжина - 5.38м
Ширина - 2.12м
Висота - 2.62м
Макс. швидкість - 40.7км/год по шосе, 32.2км/год по бездоріжжю
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
G&A Models
Перед тим як я представлю до вашої уваги ще одну модель серії, я хочу трохи заглянути у історію.
В 30х роках у світовому танкобудуванні лідерство вела Британія. Час 3 Рейху ще не почався і Німечхина була обложена Версальським Договором, Штати були далеко за океаном, а от Британія мусіла тримати Імперію в порядку. Деякі конструкції були цікаві своїми технічними рішеннями. Власне таким був Британський Vickers 6-Ton. Він став базою радянського Т-26, доречі в СРСР на цій базі було створено порядка 53 варіантів та модифікацій. Також британець мав великий вплив на італійських конструкторів.
Таким чином зявився FIAT-ASALDO M13/40

Вікепідія розповідає:
M13/40 (Carro armato M13/40) — італійський середній танк часів Другої світової війни. По масі відносився до легких танків, однак за італійською танковою класифікацією вважався як середній. Розроблений фірмою Fiat-Ansaldo в 1939 — 1940 роках. Став наймасовішим італійським танком Другої світової, за час серійного виробництва в 1940 — 1942 роках було вироблено 799 машин. Активно використовувався італійськими військами в 1940 — 1943 роках, а після капітуляції Італії невелика кількість машин використовувалися військами Великої Британії та Німеччини. Цей танк був покликаний усунути всі ті недоліки, які мала його попередня модель M11/39. Так, машина отримала більш потужну броню, гармата на цей раз розташовувалося у башті, а не в корпусі, що дало можливість більш ефективно використовувати її. Однак цей танк не зміг вплинути на хід битв у війні, оскільки їх було випущено вкрай мало і багато було втрачено, особливо у боях в Африці. Ці машини під позначенням PzKpfw M13/40 735 (i) застосовувалися проти сил союзників на італійському та балканському театрах військових дій.

Варто теж розповісти про назву; M 13/40 - М(Medio-середній)13(вага машини) / 40 (рік Bипуску)

Екіпаж: 4

Броня - 42мм
Гармата: 47мм Cannone da 47/32 M35
Кулемет: 3-4 8мм Breda

Вага - 13.5т
Довжина - 4.9м
Ширина - 2.2м
Висота - 2.39м
Макс. швидкість - 32км/год по шосе

M13/40 132 Divisione Corazzata "Ariete" El Alamein (Egypt) - 1942
PS Доречі зверніть увагу на маркування дна моделі, будемо досліджувати

Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
G&A Models
Андрей, ситроен и роллс просто... нет слов,... красота... нет лепота... вообщем :good: :good: :good: "Формульный" деляж красавец! Врмахтовский опель :good: - сам такой хочу, но никак не могу решится, бо к нему потом много чего доставить нада будет! ... Андрюх, а танки в каком масштабе? Уж больно хороши!
Все модели - игрушки. Но не все игрушки - МОДЕЛИ!!!
and007 писав:Андрей, ситроен и роллс просто... нет слов,... красота... нет лепота... вообщем :good: :good: :good: "Формульный" деляж красавец! Врмахтовский опель :good: - сам такой хочу, но никак не могу решится, бо к нему потом много чего доставить нада будет! ... Андрюх, а танки в каком масштабе? Уж больно хороши!

Приветствую, да все модели бронетехники в 1/43
G&A Models
Долгожитель
Долгожитель
Андрій !!!! .... ну ти в курсі... :D :good: :good:
Даремно думати, що мудрість - це превілегія старості.
Ще будучи підлітком, на початку 80х, я побував в музеї TATRA в чеському місті Копшевніце.
В музеї булли зібрана майже вся продукція заводу - лекові та вантажні автомобілі, залізничний рухомий склад, літаки, аеросани, трамваї.
Саме більше запамятались два експонати. Першим була Tatraplan 1946 року, цей експонат був подаарунком для вождя народів Й В Сталіна. Після його смерті заводу вдалось відкупити цей автомобіль назад, для музею. Цікавим є той факт , що це був единий Tatraplan в білому кольорі котрий вийшов із заводських воріт.
А другим експонатом була Tatra 77 1934 року - срібна футуристичнаа машина, з двигуном ззаду, деревяною рамою, та неймовірною аеродинамікою на той час.

І ось 30 років опісля моїх відвідин музею, срібна Tatra 77 приїхала в мою колекцію.

White Box WB042 Tatra 77 1934 LE 1 of 1008

Зображення

Зображення

Зображення
G&A Models
Долгожитель
Долгожитель
WOT уже и сюда добрался :D

Красивые модели :good: :good: :good:
А теперь нужно обязательно дунуть, потому что если не дунуть, то никакого чуда не произойдет. © Амаяк Акопян

Моя ПОРШивая визитка

Мои продажи
Перед тим як я вам покажу ще одну свою новинку, я думаю що ми знову повернемся в історію, в наше дитинство.....

Всі ми памятаємо лотки з морозивом. На перерві, можна було збігати і купити пломбір за 20 коп, або крем брюле за 15 коп, ну а якщо повезе то Львівська за 22 або Кашртан за 28. Памятаєте як ті старші жінки котили поперед себе лотки, як вони завжди продавали в тому самому місці? А як було цікаво в кінці робочого дня розжититсь "сухим льодом" для експериментів?
Приємні спогади дитинства....
Ви знаєте я не буду говорити за інші країни, скажу тільки за Англію. Тутешн діти теж будуть мати подібні спогади, вони будуть згадувати мелодію наближающого лотка, усмішку продавця і великий вибір холодних ласунків. Так про що це я?.....
Так Ви праві про морозиво!!!!! і про сучасний пересувний "лоток"!!!

Oxford Diecast WM001 Walls Ice Cream Whitby Mondial Ice Cream Van (Mercedes Sprinter)

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
G&A Models
Долгожитель
Долгожитель
G&A Models писав:Всі ми памятаємо лотки з морозивом. На перерві, можна було збігати і купити пломбір за 20 коп, або крем брюле за 15 коп, ну а якщо повезе то Львівська за 22 або Кашртан за 28. Памятаєте як ті старші жінки котили поперед себе лотки, як вони завжди продавали в тому самому місці? А як було цікаво в кінці робочого дня розжититсь "сухим льодом" для експериментів?
Приємні спогади дитинства....
Ви знаєте я не буду говорити за інші країни, скажу тільки за Англію. Тутешн діти теж будуть мати подібні спогади, вони будуть згадувати мелодію наближающого лотка, усмішку продавця і великий вибір холодних ласунків.

Ну вот зачем все это было писать на ночь глядя? Теперь мороженного захотелось :D
Хороший лоточек :good:
А теперь нужно обязательно дунуть, потому что если не дунуть, то никакого чуда не произойдет. © Амаяк Акопян

Моя ПОРШивая визитка

Мои продажи
Відповісти

Повернутись до “Візитки”