Хочу поділитися з вами своєю новою книгою, присвяченою дизайну Ferrari.
Одразу хочу наголосити: книга повністю безкоштовна для всіх, кому цікаві автомобільний дизайн, історія Ferrari, дизайнерські ескізи та скетчі.
У книзі понад 500 сторінок. У ній зібрано багато історичних фотографій, оригінальних дизайнерських скетчів різних років, архівних матеріалів, а також моїх власних рисунків та ескізів.
Для мене було важливо не просто зібрати та задокументувати дизайн Ferrari, а певним чином зафіксувати й зберегти епоху автомобільного дизайну, яка поступово відходить у минуле і яка завжди була мені дуже близькою.
Саме тому малюнки та скетчі стали важливою частиною книги.
У ній багато моїх власних оригінальних робіт, але значна частина нових ілюстрацій також була створена за допомогою штучного інтелекту. При цьому я не хотів, щоб вони виглядали як звичайні сучасні цифрові рендери.
Я попросив ШІ проаналізувати мої старі автомобільні рисунки та скетчі 1980–1990-х років — саме той стиль, який мені особливо близький, — і на їх основі допомогти створити детальний промпт для відтворення характерної графічної мови тієї епохи: маркерної техніки, намальованих від руки ліній, м’яких сірих тіней, відблисків та атмосфери дизайнерських студій того часу.
Моя мета полягала не в тому, щоб замінити традиційний рисунок, а навпаки — спробувати зберегти його дух.
Для мене цей проєкт має й особисте значення. Я хотів, щоб візуальний характер книги певною мірою перегукувався з моєю власною статтею, опублікованою ще у 1999 році, а також з автомобілями Ferrari тієї дизайнерської епохи, яку я дуже любив.
Тому ця книга вийшла трохи ностальгічною. Для мене це спроба зберегти в рисунках час і стиль автомобільного дизайну, який був мені дуже дорогим, перш ніж він остаточно стане історією.
З дебютом Ferrari Luce, на мою думку, символічно починається вже зовсім інша глава — нова дизайнерська мова та, можливо, нова епоха Ferrari.
Якщо вам цікаві автомобільний дизайн, історичні ескізи, фотографії, маркерний рисунок та історія Ferrari — буду дуже радий, якщо книга вам сподобається.

Безкоштовне завантаження:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Якщо ця публікація суперечить правилам форуму або адміністрація вважає її недоречною, прошу вибачення та прошу модераторів видалити тему. Дякую за розуміння.

Зображення

Повернутись до “Усе про все”