Юзер

Формы то были в идеале, но Вы не предполагаете такого, что модель не хранилась более 30-ти лет в идеальных условиях?
Тут не видно,щоб модель зберігалась в поганих умовах....
Звичайно я такої детальної інформації не маю,тому звернувся до шановного нашого колеги з великим стажем:Лаптєва О.С із Полтави, який в свій час напряму спілкувався з працівниками заводу і часто там бував...Так от з його слів в ТОЙ час якщо на моделі був невеликий брак -її знімали викидували в смітник, інакше ВТК, партзбори,брак,ганьба,позбавлення премії і т.д.... А от з смітників несуни виносили і лівачили...
-Ще один нюанс: /від Лаптєва/: одним із перших браків пресформ була нащербина на кутику ПРАВОЇ дверки чуть нище дзеркала....Пізніше таке з"явилось і на лівій-водійській...На моїй 1982 року ліва дверка ще без щербинки,на правій є невеличка. На білій Ниві ця щербинка добре видна вже на ЛІВІЙ водійській дверці.
- ще два нюанси / вже від мене/: історична довідка/в нашій темі навіть дві/ вказує що на самих перших Нивах на днищі був інший шрифт та незначні відмінності в рельєфі днища,коробки і т.д. На моїй / вже пізнішій-1982р/ із білою ніяких розбіжностей я не знайшов.
-також при огляді ковпаків виявив,що на моїй ковпачки майже рівні, а на білій вже випуклі /тобто пізніші/...
Павло-а що на рахунок цього каже Російський сайт ... моделей Саратова..???
Ну і треба вислухати думки наших знатоків -форумчан...АУууууууууууууу
Звичайно я такої детальної інформації не маю,тому звернувся до шановного нашого колеги з великим стажем:Лаптєва О.С із Полтави, який в свій час напряму спілкувався з працівниками заводу і часто там бував...Так от з його слів в ТОЙ час якщо на моделі був невеликий брак -її знімали викидували в смітник, інакше ВТК, партзбори,брак,ганьба,позбавлення премії і т.д.... А от з смітників несуни виносили і лівачили...
-Ще один нюанс: /від Лаптєва/: одним із перших браків пресформ була нащербина на кутику ПРАВОЇ дверки чуть нище дзеркала....Пізніше таке з"явилось і на лівій-водійській...На моїй 1982 року ліва дверка ще без щербинки,на правій є невеличка. На білій Ниві ця щербинка добре видна вже на ЛІВІЙ водійській дверці.
- ще два нюанси / вже від мене/: історична довідка/в нашій темі навіть дві/ вказує що на самих перших Нивах на днищі був інший шрифт та незначні відмінності в рельєфі днища,коробки і т.д. На моїй / вже пізнішій-1982р/ із білою ніяких розбіжностей я не знайшов.
-також при огляді ковпаків виявив,що на моїй ковпачки майже рівні, а на білій вже випуклі /тобто пізніші/...
Павло-а що на рахунок цього каже Російський сайт ... моделей Саратова..???
Ну і треба вислухати думки наших знатоків -форумчан...АУууууууууууууу

ДОГОВОР ДОРОЖЕ ДЕНЕГ...
з повагою-ЯРОСЛАВ!
з повагою-ЯРОСЛАВ!
Юзер

Ну вот уже хорошие аргументированные замечания))) Очень интересно выяснить - оригинал или развод?
О каком сайте идет речь?
О каком сайте идет речь?
Та є сайт чи форум: там все по Саратову старому,чесно не знаю як туди залізти та і часу на це немає. Може хтось з наших скине ссилку...
ДОГОВОР ДОРОЖЕ ДЕНЕГ...
з повагою-ЯРОСЛАВ!
з повагою-ЯРОСЛАВ!
Долгожитель

tosssik писав:http://tantalradon.forumbb.ru/
Спросите у Salevarta(Алексея) может поможет, если кто там зарегистрирован.
Попалось фото такой нивы

Кто нибудь когда нибудь видел такое?

Кто нибудь когда нибудь видел такое?
Гость

Предлагаю разобраться в устройстве рулевого механизма. самое интересное - это рулевой вал с шестеренкой. Если у кого есть аутентичный аппарат - был бы признателен за подробные фото 
Существует много фоток левой цапфы - только кроме того что она чуть больше, как правило, не видно. Вот что мне удалось нарыть:

На третьей фотке - самые редкие детали а20 (взята с rcforum.ru): передние брызговики, зеркало заднего вида, значок, и, судя по всему, шестерня рулевого вала. Только вот не понятно, где ее место.

Существует много фоток левой цапфы - только кроме того что она чуть больше, как правило, не видно. Вот что мне удалось нарыть:
На третьей фотке - самые редкие детали а20 (взята с rcforum.ru): передние брызговики, зеркало заднего вида, значок, и, судя по всему, шестерня рулевого вала. Только вот не понятно, где ее место.
Долгожитель

народ конечно не по теме! Но почему бы не отливать из алюминивого сплава киты этих нив с доработынми деталями( чтоб все норма закрывалось и открывалось без щелей) днища тоже лить из металла !