Почнемо з теорії. Покоління Opel Kadett D випускалося з 1979 по 1984 роки. Порівняно з попередньою серією С з'являється передній привід. Велика доля дизельних двигунів. Незначні модернізації механічної частини та надання кузову сучасних форм ("роздування" та згладження гострих граней) призводять до народження наступного покоління Kadett E, авто року 1985 в Європі та бестселлер. Тобто покоління D було трампліном для успіху E.
Випускався Kadett D у кузовах 3-, 5-дверні хетчбеки, універсали, 3- дверні фургони. Штучні партії кабріолетів.
Але був кузов на базі хетчбека, але не хетчбек. Багажник відкривався без заднього скла. Такий собі седан, але не мав тої солідності седанів, за яку їх цінують,бо у профіль був ідентичний хетчбекові. І взагалі зовні відрізнити два цих кузови можуть хіба такі схиблені, як я.

А от в експлуатації, думаю, різниця є. Перевезти пральну машинку, великого пса або довгий вантаж у цьому недоседані проблематично, на відміну від хетча. Із переваг такого кузова можна припустити хіба що більшу жорсткість на деформування. Але
для невеликої сімейної малолітражки ця якість не головна...
Отже, я не розумію мотиви покупки такого кузова, коли у людини була можливість вибору. Навіть враховуючи імовірну різницю в ціні.

Я фірман старий вже.
Ну, не старий, а бувший!