Шановні друзі та колеги, як я вже обіцяв, прийшов час поділититсь із вами своїми новинками котрі зявились в моїй колекції на протязі останніх 7 тижнів.
Тож почнемо.
Почнемо із однієї улюблених тем - військові авто та техніка.
Тож серія Atlas Military Collection порадувала мене слідуючими моделями:
Kfz. 305 (LKW 3.6-36 3t Blitz) або простіше кажучи - Opel Blitz S-type

FORD GPA 

До вашої уваги ще одна новинка Atlas (Голандська серія) , але цього разу справжній танк в 1/43
Знаю що є багато критиків війьськових журнальних серій, тому хочу сказати що модель дійсно відповідає оригіналу (провірено по літературі і тп) а також масштабу. Ходова частина в моделі повністю робоча.
Тож до вашої уваги:
Cruiser Tank Mk VI Crusader III (A15) 6th Armoured Division , Tunisia 1943В 1939 році британська фірма Nuffield Mechanization & Aero Limited почала виробництво крейсерського танку моделі А13 послідуючі модифікації привели до появи МК VI Crusader (хрестоноць) ІІІ (А15). Подібно до радянського танка Т-34 ,МК VI Crusader ІІІ вуикористовував підвіску розроблену американським інженером Крісті. На озброєнні була гармата калібру 57мм а також 2 кулемети Besa калібру 7.9мм (доречі можна було використовувати патрон 7.93 х57мм Mauser, такий самий як для німецких гвинтівок). Модель МК VI Crusader ІІІ була у виробництві з 1941 по 1945 рік. Недивлячись на слабу броню та не дуже потужне озброєння, але завдяки маневреності та швидкості, танк широко використовувся під час ІІ світової війни.Всього було збудовано 5300 одиниць. Загальна довжина становила 5.97м , ширина - 2.77м , висота 2.24м . Екіпаж - 3. Броня - макс 51мм . Як видно із ромірів та ваги (меньше 20тон) що це був легкий танк.

продовження огляду буде