Ребйята ви всі спорите фактично на тему: вам шашечькі ілі єхать...
Тут беріть глобальніше: є 2 великих національних перевізника.
Спільного в них - доставка посилок, в нашому випадку крихких посилок. І друге - в грузчики не йдуть люди з двома університетами за плечима, тому коробки кидають шо там шо там одинаково. Загубити, поламати, пом'яти можуть шо тут шо там.
А глобальна різниця (на мою думку) в базисі. УП - важкий совдеповский монстр, який живе тільки тому, [s]шо в нас така (_*_)[/s], шо викорінити його як пухлину неможливо. Чому? А бо на УП не тільки листи/посилки доставляють, а ше платять пенсії, квартплати, пересилки грошові, ше якась там фігня планетарного масштабу. І хтось наверху, офігєнно від того бардака загрібає/лобіює/кайфує (нужноє подчєркнуть). От тому і через одне вікно пхнуть бабки та інша нафталінова армія з картинок Васі Ложкіна. І ти стоїш в черзі яко совок. Бо "азатакузарплатусаміотутіставайте"... і нас_рать. А ше УП яко державний монополіст уполномочєн доставляти посилки від закордонних державних/національних перевізників (Міст-Експрес та іже з ними в розрахунок не берем, бо вони співпрацюють з DHL а не DP, на прикладі Німеччини). Тут залишається уповати тільки на життєдайну силу молитви. Бо якщо якісь матрьоні на сортувальній станції понравились труси які ти купив на аліехпрес - то звізда твоїм трусам і ніхто за три бакса тягатись по судах не буде.
А НП - в суті своїй вже приватна кантора, яка створювалась з нуля. Може і не з нуля, "но то таке™". Мені особисто імпонує сервіс їхній. Там всі рівні, [s]тільки дехто рівніший,[/s] проблеми бувають тільки знов таки в чергах. Але по любому більше 15 хв. я ніколи в черзі не стояв. Мій рекорд на УП - 1 год 40 хв + 1 год. (обід мля). І мені приємніше спілкуватись з дівч0нками які посміхаються (по роботі, звичайно, може і натянуто але ж приємно..) ніж з обіженою на жизьнь тьоткою невизначеного віку яка мені пропонує самому стати на її місце за таку зарплату.
Буду чесний, є хороші відділення УП і є погані відділення НП, [s]но не на цій планеті[/s] но в масі своїй НП ложить УП на лопатки без питань. Тому, хто вже пригав з парашутом, покорив еверест, сідав за руль боліда Ф1, хто любить екстрім короче - юзаєм Укропочту.

А ще нещодавно прийшли запчастини до планшету та телефону так нормальні магазини такі речі доставляють замовним листом, сидиш собі вдома і не парися бо принесуть під двері
і не парися
Кожному своє.