Через невдалий збіг обставин (мої криві руки та старі потріскані декалі) пара конверсій автомобілів 1988 року зачекають на кращі часи, поки що ж радий представити моє нещодавнє поповнення( дякуючи Олександру Lucky) і, нажаль, поки що крайню на даний час модель ДТМ 1988 року. Це Мерседес 190 Роланда Аша, який виборов собі друге місце за підсумками чемпіонату, чимало завдячуючи цим Остраху, який банально втратив свій шанс. Хотілося б доповнити, що математично наприкінці сезону, а саме перед останньою гонкою в Хокенхаймі Аш мав шанси стати чемпіоном, за умови, що Острах проведе останню гонку так, як він її і провів, а Людвіг не фінішує, або фінішує поза очками. Враховуючи, що бали нараховувались за перші 10 місць, не так це було й неможливо. За свою кар’єру Роланд Аш кілька разів буде в першій десятці, а в приголомшливому 1993 році зуміє повторити свій другий результат, але вже не буде настільки близьким до титулу, як у 1988.
Але я трохи повторююсь, чи не так?
Кар’єра Аша ще буде висвітлена в моделях, тож запам’ятаймо це ім’я.
Хотів би трошки затриматись на самому прототипі – Mercedes 190E зразка 1988 року, і що ж в ньому давало змогу Ашу сперечатися з турбованими Фордами Хана і Людвіга. На відміну від автомобіля 1986 року тепер Мерседес мав збільшену потужність двигуна – 300к.с.( зняту з того ж об’єму – проти 270к.с у 86му), оберти виросли з 7200 до 8500, покращена вентиляція гальм, цьому також сприяла заміна колісних дисків Ronal на більш ефективні Speedline (або ж як на представленій моделі команди BMK-Motorsport - BBS), а також передні гальма ставились від спортпрототипу групи С. Власне вже у 88му заговорили про першу еволюцію 190го – в стандартній версії Мерседес програвав М3.
Взагалі гадаю, буде цікаво прослідкувати зміни в автомобілі цієї марки впродовж років і зростання серії – від 1986 до 2012 роу (сподіваюся, до моменту висвітлення сезону 2012 вже будуть випущені моделі цього сезону)
Сам Мерседес не займався безпосередньо виготовленням бойових болідів – базову модель з заводу відправляли на «доводку» у Францію, де у співпраці зі Snobeck автомобіль набував конкурентоспроможного вигляду. Тест пілот Роланд Аш провів не одну сотню годин за кермом 190Е, тестуючи налаштування нового автомобіля, і свою участь в ДТМ 1988 підтвердив лише за 3 тижні до старту сезону. Але, наскільки мені відомо, машину він таки придбав, як приватна особа.

Востаннє редагувалось 11 липня 2018, 21:57 користувачем Olexander, всього редагувалось 2 разів.