Шановні друзі та колеги, ось вирішив написати декілька слів. Скажім так нагадати про себе, що живий, здоровий та про вас на забуваю.
Тож декілька моделей з моєї колекції, а саме з однієї цікавої теми.....
Тож для початку трохи історії. Цей автомобіль задумувався як авто з роторним двигуном, але так спішили із початком виробництва що на перших екземплярах навіть не було гідропісилювача керма, що звичайно приводило керування цим авто нелегкою справою. Двигун дістався від попередника. І таким чином в 1974 році на світ зявився....
CITROEN CX
Ось що пише про цей Вікепідія, цитую:
"Citroën CX — автомобіль виробництва французького автовиробника Citroën, що виготовлявся з 1974 по 1991 рік. Всього протягом 16 років було продано 1170645 автомобілів Citroën CX. В 1975 році CX був визнаний Європейським автомобілем року. Назва CX є французьким еквівалентом абревіатури Cx для позначення коефіцієнта аеродинамічного опору на англійській мові, звернувши увагу на аеродинамічний дизайн автомобіля, який був рідкістю в 1974 році.
В CX використовується унікальна гідропневматичноа самовирівнююча система підвіски."
Як бачите українсько мовна версія досить скупа на опис цього досить цікавого автомобіля , нащадка знаменитого Citroen DS
Ви зможете знайти багато цікавої інформації про цей автомобіль на інтернет ресурсах, але я хочу сказати тільки одне - в 1976 році почала виготовлятись модель Citroen CX Prestige
Вона була довша на 25см від стандартної моделі, а зодом (з 1977 року) для більшої комфортності трохи припідняли дах. Таким чином автомоділь з кузовом 5ти дверний хетчбек став автомобілем представницького класу.
Тож до вашої уваги новинка фірми Minichamps, а також і мого гаражу
436 111400 Political Leaders Series No.13 - Citroen CX Prestige Erich Honecker 1984[center][/center]