Усіх прихильників і не дуже моєї візитки вітаю!
Сьогодні поведу річ о концепті до якого приклав руку сам маестро Ерколе Спада котрий у 1992 році повернувся до ательє. В той же час, керівництво на початку 90-их очолив Андреа Загато який був третім у дінастії визначних кузовників. І як раз першою роботою під його керівництвом була модель
Ferrari Zagato FZ 93 Spada.Цим своїм проєктом Міланська дізайн-студія намагалась визначити шляхи розвитку дизайну автомобілей
Grand Turismo і помітити свій напрямок в цій сфері. І їй таки це вдалося, виконаний на концепт-карі капот в стилистиці авто Формули- 1 вона задовго до дебюта таких грантів як
F 50, ENZO, MacLaren -Mersedes і т.і визначила якими бути у стилістичному вигляді сучасні суперкари.
За базу була узята рестайлінгова модель
FERRARI 512 TR котра оснащена була мдернізованим двигуном Тіро F 113D 040. І так як він відповідав тоді сучасним вимогам, його не змінювали, навіть і цілі такої не мали, а от обриси кузова, були навіяні від тематиці як я і казав ,Формули -1. Ерколе Спада переробив усі навесні панелі кузова оглядаючись на свій особистий смак і течію тодішній автомобільній моді. Усі панелі були виготовлені з углеволокна, а основним посилом на формульну тему був виконан капот і носова частина кузова з інтегрованим воздухозабірником у стилі
NASA,нашедший піздніше своє відображення у ексклюзивних купе
Ferrari 512M FX побудованих для султана Брунея. Також авто набуло характерну рису від Загато це подвійний дах.Також модернізації підвергся і салон авто ,у якому був використан алюміній і алькантара.
У 1993 році воно було представлено на Женевському автосалоні став на деякий час магнітом стенда кузовного ательє
Zagato.
У 1994 році, концепція цього авто була змінена на більш сучасну версію. Зникла двокольорова градація кузова, і ще деякі дрібниці набули іншого вигляду. Після усіх маніпуляцій, авто змінило назву на
Ferrari ES1 і в такому вигляді воно існую і понині .....

Модель відображає першу версію, як на мене більш привабливу і відповідаючу за історичну подію.
Модель була кимсь зібрана з киту від АВС Бріанза, але той хто її збирав, напевно робив це м,яко кажучі без любові і поваги до цього бренду і машини відповідно, одним словом -рукожопий)

Я взагалі час від часу запитую тих хто мені висилає ось таки моделі: а скільки вони вам коштували, якщо ви їх купуєте, витрачаєте на різні пересилки, які також не дешеві, потім віддаєте мені на переробку? І у відповідь, навіть через телефонну мережу, я бачу посмішку на обличчі опонента і пространствений не усереднений погляд

І так як мої запити залишаються без відповіді, то я ввжаю їх якимись мазохистами своїх гаманців.

Але , я можливо не зовсім розуміюсь на цьому, бо на торгівельні площадки я не ходок, і що і де в ексклюзіві, також не знаю. Хоча черпаючи інформацію на цю машину, натовкнувся на одну продажну мережу, де схожа модель коштувала 230 евриків, а на ще одному аШ вже 240. Так що може я і помиляюсь у своїх припущеннях і вони такі хибні

Хоча, як би я робив по таким цінам, можливо вже міг би на Каліфорнію справжню назбирати
Але тим не менш, модель я привів як на мій погляд до оригиналу. Щось пришлось підправить, щось добавить ? щось змінити від того що було в киті і підсумок виставляю на ваш розгляд ....
FERRARI ZAGATO FZ 93 SPADA

Востаннє редагувалось 12 січня 2019, 19:14 користувачем G.Green, всього редагувалось 2 разів.